Spread

Book design & around it

Part / Whole

Urban projects for Bangkok, Hong Kong and Shanghai

Catàleg / National University of Singapore / 2020 / Asma Khawatmi, Nirmal Kishnani (eds.) / Rústica amb solapes / 180 x 250 mm / 248 pàgs. / Color / Edició en anglès / ISBN: 978-981-14-5675-6 / Una mostra recopilatòria de tres cursos de projectes del màster MSc ISD sobre l’urbanisme, l’espai públic, la mobilitat i la sostenibilitat referents a les tres megalòpolis del sudest asiàtic. El tema de l’escala es fa present al llarg del llibre per tal d’endreçar-ne la composició i dimensionar a cada moment els elements gràfics que hi van apareixent. Sistema i jerarquia són els valors que han guiat el desenvolupament de la maqueta.

Silicon Singapore

Urban Projects for Hybrid and Resilient Innovation Districts

Catàleg / Basheer, National University of Singapore / 2020 / Oscar Carracedo (ed.) / Tapa dura / 165 x 245 mm / 168 pàgs. / Color / Edició en anglès / ISBN: 978-981-14-3882-0 / La publicació mostra una recopilació de projectes d’urbanisme i espai públic realitzats pels estudiants en el Master of Arts in Urban Design de la universitat.

1 / 3

Fuudokei (paisatge climàtic)

Projecte dels paisatges de Mashiko

Catàleg / KOBUFUJI Architects (Yoshihide Kobanawa, Kaoru Fujii), Akira Ito (Social design studio-Toyo University) / 2020 / Enquadernació grapada / 181 x 256 mm / 24 pàgs. / Color / Edició en japonès / Un document en forma de llibreta dedicat a la difusió del projecte de transició dels paisatges de Mashiko (a la prefectura de Tochigi), una localitat japonesa coneguda per la ceràmica tradicional, la seva història i natura. Amb l’objectiu de preservar els paisatges locals i fomentar el turisme de manera sostenible, la publicació pretén ajudar a compartir la visió i l’estratègia a llarg termini amb tots els seus habitants.

BR / RB

Barcelona Regional. Rondes Barcelona

Catàleg / Barcelona Regional, Ajuntament de Barcelona / 2019 / Josep Bohigas (ed.) / Edicions en català, castellà i anglès / Caixa que conté dos volums: Barcelona Regional (BR). Passat i Present: Tapa dura / 165 x 210 mm / 272 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-9156-200-9 (català); Rondes Barcelona (RB). Present i Futur: Enquadernació wire-o / 150 x 210 mm / 256 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-9156-201-6 (català) / BR és una celebració dels 25 anys de l’agència d’urbanisme a partir dels projectes realitzats a Barcelona des dels Jocs Olímpics el 1992. Té un caràcter uniformador, descriptiu i catalogat. RB és un catàleg monogràfic sobre les Rondes de Barcelona, on a través de quatre capítols ben diferenciats gràficament es mostren tant sèries de dades com projectes o narracions específiques sobre el tema. L’enquadernació en wire-o permet una lectura en loop continu de la publicació. Cada capítol té una portada pròpia que pot ser a la vegada la portada de la publicació. El volum inclou fotografies de Marta Torrent. / Disseny amb la col·laboració de Claudia Parra i Edith Stone.

Geography of Dreams

RCR arquitectes

Monografia / RCR Arquitectes / TOTO / 2019 / RCR Bunka (ed.) / Edició bilíngüe en japonès i anglès / Rústica cosida amb tela al llom, amb sobrecoberta i faixa / 190 x 250 mm / 400 pàgs. / Color / ISBN: 978-4-88706-377-8 / Volum extens i retrospectiu de l’obra dels arquitectes olotins que foren guardonats amb el premi Pritzker l’any 2017. El llibre mostra un equilibri de sobrietat, d’ordre i jerarquies subtils —à la japonaise—, mesclat equitativament amb fotografies, plànols i aquarel·les, i en el que els papers emprats aporten una veu a cadascuna de les parts. El volum inclou fotografies de Hisao Suzuki i il·lustracions dels propis autors.

Mies Missing Materiality

Anna & Eugeni Bach

Monografia / Anna & Eugeni Bach / Fundació Mies van der Rohe / 2019 / Edició en anglès / Enquadernació suïssa / 195 x 280 mm / 96 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-948820-0-5 / El volum cal interpretar-lo com com un fragment extret del propi pavelló Mies on es va dur a terme la intervenció dels arquitectes. L’objecte traspúa absència, blancor i textura vinílica, elements presents a l’espai intervingut, amb una subtil irregularitat que es trasllada a la maquetació de les pàgines interiors. S’inclouen fotografies d’Adrià Goula.

UA series

col·lecció denise scott brown

Col·lecció de títols d’assaig / Universitat d’Alacant / 2019 / Enrique Nieto (ed.) / Edició en castellà / Rústica cosida amb poster de sobrecoberta / 115 x 200 mm / Color / Títol “a”: Arquitectura in-dependiente / José Maria Torres Nadal / 264 pàgs. / ISBN: 978-84-9717-667-5; Títol “b”: Algunos objetos de deseo / José Pérez de Lama, Remedios Zafra, Iván López Munuera, Ernesto Castro / 120 pàgs. / ISBN: 978-84-9717-666-8 / La col·lecció Denise Scott Brown neix amb la voluntat de compilar assajos de caràcter acadèmic i de tot heterogenis. Són llibres essencialment de lectura, sense excessos visuals i molt rigor tipogràfic, en els que la maquetació de les pàgines interiors fomenta espais “blancs” per possibilitar l’anotació a peu de pàgina. El poster-sobrecoberta actua com a fragment-reclam visual exterior i com a posterior souvenir independent.

Mies Award ’19

European Union Prize for Contemporary Architecture Mies van der Rohe Award

Catàleg / Fundació Mies van der Rohe / 2019 / Ivan Blasi, Anna Sala (eds.) / Edició en anglès / Rústica cosida amb solapes / 170 x 240 mm / 448 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-9488-201-2 / L’estructura de l’extens llibre s’ordena segons paquets temàtics que inclouen les obres nominades i premiades. Els 383 projectes es despleguen per les pàgines del llibre a través de plànols que, amb un rigor formal extrem, s’escalen i s’orienten geogràficament per tal de configurar un mapa visual de l’arquitectura europea.

Design, Create, Thrill

The power of graphic design to spark emotions

Assaig / Sara Caldas / Hoaki, Elisava / 2019 / Edicions en anglès i castellà / Rústica cosida amb solapes / 190 x 250 mm / 184 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-17656-02-7 (anglès) / El contingut s’estructura en un radical 50% de text i un 50% d’imatge: pàgines exclusivament de lectura s’alternen de principi a fi amb pàgines exclusivament visuals creant un ritme sostingut i equilibrat entre l’assaig i el visual. «Design, Create, Thrill ha estat concebut com una eina per crear disseny excel·lent guiant-se per les emocions i ajudar als dissenyadors a harmonitzar conceptes, pensaments i idees que arribin al cor. El llibre presenta vint-i-tres principis que […] s’agrupen en capítols en funció del nivell de les emocions que desperten. El lector trobarà peces de disseny de tot el món i de diferents époques, així com breus entrevistes i converses amb alguns dels seus autors». Sara Caldas (extret de la contraportada).

Re-Visions

Barcelona metropolitana. Espai públic 2013-2017

Catàleg / Àrea Metropolitana de Barcelona / 2018 / POCH Comunicación (ed.) / Edicions en català, castellà i anglès / Edició en tapa dura (català) i flexibound (castellà i anglès) / 235 x 270 mm / 304 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-87881-20-6 (català) / El llibre recopila projectes i alhora celebra els 25 anys de treball sobre l’espai públic a l’entorn de Barcelona, conformant un paisatge visual i un espai de reflexió. Més enllà de l’estructura catalogada que ordena temes, el llibre proporciona claus per fer lectures transversals a partir de tags incorporats a la navegació de pàgina.

Muntadas. Asian Protocols

Antoni Muntadas

Sèrie de dues monografies / Antoni Muntadas / Esteban Andueza (ed.) / Tres edicions: Asian Protocols. Muntadas [Xina] / Centre d’Estudis i Recerca [Arxiu/AM], Three Shadows Photography Art Centre / 2018 / Edició bilíngüe en anglès i xinès / Caixa que inclou un díptic explicatiu, una goma elàstica i un codi de descàrrega digital del catàleg / 180 x 240 mm / Color / ISBN: ND; Asian Protocols. Muntadas [Japó] / 3331 Arts Chiyoda, Institut Ramon Lllull / 2016 / Edició trilíngüe en anglès, japonès i català / Rústica cosida / 180 x 240 mm / 128 pàgs. / Color / ISBN: ND; Asian Protocols. Muntadas. Round-table transcripts / 3331 Arts Chiyoda, Institut Ramon Lllull / 2016 / Edició bilíngüe en anglès i japonès / Rústica cosida / 180 x 240 mm / 112 pàgs. / BN / ISBN: ND / «Asian Protocols és un intent de tractar les imatges i els codis com a part de les experiències visuals, amb enfocaments contrastats: més versus menys, aprop versus lluny, etc. Compartint històries sobre la Xina, Corea i el Japó i traçant els seus diferents camins de desenvolupament, obtenim una visió d’aquests moments d’acord i de desacord.» Antoni Muntadas (extret de la contraportada). El «volum xinès» és un objecte aparentment buit de contingut —una caixa, però sense el seu catàleg— que volia desafiar la latent censura existent al país asiàtic. El contingut de l’exposició s’ofereix amb una descàrrega digital des d’un QR. El «volum japonés» està estructurat de manera fragmentària en paquets de textos, assajos, gràfics i imatges. Gràficament, els blocs radicalitzen el seu grafisme —a partir d’un color codificat— per contrastar densitats i lectures rítmiques.

Plans i projectes per a Barcelona

2011—2015

Catàleg / Ajuntament de Barcelona, Actar Publishers / 2015 / Vicente Guallart, Ricard Gratacós, Carles Bárcena (eds.) / Edicions en català i anglès / Flexibound / 240 x 310 mm / 440 pàgs. / Color / ISBN: 978-8-498506-92-1 / L’Ajuntament de Barcelona ha publicat de forma regular aquesta sèrie de «Plans i projectes per a Barcelona» des de fa més de 30 anys en diversos cicles i legislatures polítiques. És una mostra de projectes i tesis sobre l’estat de la ciutat en termes urbanístics, arquitectònics i de l’espai públic en clau de present i futur. La maquetació gestiona tota la complexitat de la informació de manera «orgànicament» ordenada, visual i comprensible a cada escala, gràcies a un sistema ferm de jeraquies i estils gràfics que cohesiona el conjunt de l’edició. / Disseny amb la col·laboració de Bet Puigbò. Fotos 1, 5, 13: © Claudia Parra

Disseny per viure

99 projectes per al món real

Catàleg / Museu del Disseny de Barcelona / 2015 / Oscar Guayabero (ed.) / Edicions en català, castellà i anglès / Rústica cosida amb solapes / 165 x 230 mm / 208 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-9850-681-5 (català) / «Disseny per viure» va ser la primera exposició de producció pròpia del Museu del Disseny de Barcelona. El projecte gràfic es desplegava, a més a més de en el catàleg, a l’exposició i a la campanya de comunicació. Els 99 dissenys desfilen per la publicació en una seqüència ordenada segons la línia de la vida d’una persona i la influència que hi exerceixen en cada moment. Aquesta estructura lineal s’interromp amb unes pauses temàtiques que es reforcen amb textos d’autors de referència. La maqueta es multiplica per tal d’adaptar-se als requeriments de contingut de cada peça mostrada. El volum inclou fotografies de Xavier Padrós. L’exposició va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2015. / Disseny amb la col·laboració de Claudia Parra i Bet Puigbò. Foto 13: © Claudia Parra

Promopress / Hoaki

Cobertes, llibres, maquetes, etc.

Selecció de cobertes / Promopress – Hoaki / 2013-… / Col·laboració gràfica amb l’editorial Promopress —Hoaki des del 2019— que s’ha traduït en el disseny de portades, publicacions completes i breus catàlegs editorials, sobre arquitectura, moda, disseny i art.

Phylosofar

Sebastià Jovani

Assaig / Sebastià Jovani / Plec 22 / 2019 / Pere Torrell (ed.) / Edició en català / Rústica cosida amb solapes / Impressió digital / 105 x 180 mm / 104 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-94426-95-7 / «Un conglomerat de terrorisme mediàtic i extrema sinistralitat ha aconseguit desenvolupar, després de múltiples assajos furtívols, un aplicatiu farmacològic de síntesi —Phylosofar— que, prèviament administrat per via hipodèrmica, gestiona i catalitza una substància d’alta concentració noètica: el poliescriptulè logos-dietilamida: [Σ(n-1 ΘxC20H25N3O].» Sebastià Jovani (extret de la contraportada)

Diseños y esbozos para elBulli

Luki Huber

Catàleg / Planeta Gastro / 2018 / Luki Huber / Edició en castellà / 155 x 215 mm / 320 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-08181-28-9 / Aquest llibre reuneix per primer cop tot el treball de creació objectual desenvolupat pel dissenyador Luki Huber per al restaurant elBulli de Ferran Adrià. Estris, utensilis específics per la cuina i artefactes diversos que són exposats a través del grafisme i l’esboç, fotografies d’acurada factura i textos breus. El rigorós sistema catalogat del llibre es desplega amb un grafisme sever i despullat de tota expressió.

CoHousing Barcelona

viure l’habitatge en cooperació

Catàleg / CoHousing Barcelona SCCL / 2019 / Ingo von Sundhal (ed.) / Edicions en català i castellà / Rústica cosida / 165 x 235 mm / 96 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-09-14427-3 (català) / Breu monografia sobre lhabitatge cooperatiu amb les aportacions de diferents especialistes sobre el tema. El groc i el verd funcionen com a colors corporatius i es despleguen al llarg del catàleg. El volum inclou il·lustracions de Tomoko Sakamoto.

Fab City

The mass of distribution of (almost) everything

Catàleg / Institute of Advanced Architecture (IaaC), FabLab Barcelona / 2018 / Tomás Díez (ed.) / Edició en anglès / Rústica cosida / 150 x 210 mm / 224 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-948142-1-1 / «El llibre es centra en el poder de la tecnologia centrada en l’home per transformar els entorns urbans i els nostres sistemes socioeconòmics. Mostra les idees de pensadors clau de disciplines com la ciència, el disseny, l’arquitectura, l’urbanisme, la tecnologia i la sociologia, tot oferint visions de la seva experiència teòrica i pràctica sobre com es pot produir el canvi de sistemes mitjançant la distribució d’accés a eines i coneixement.» Tomàs Díez (extret de la contraportada)

Mies Award ’17

European Union Prize for Contemporary Architecture Mies van der Rohe Award

Catàleg / Fundació Mies van der Rohe / 2017 / Ivan Blasi, Anna Sala (eds.) / Edició en anglès / Caixa amb dos volums, ambdós en rústica cosida amb solapes / 170 x 240 mm / ISBN: 978-84-941836-6-9 / Dos volums: The Compilation / 384 pàgs. / BN; The Jury Selection / 176 pàgs. / Color / L’estructura de l’extensa edició s’ordena segons dos volums de característiques físiques ben diferents i contrastades: un dels llibres, de poc pes (paper offset volum) però més extens, recull el material gràfic disfressant-se de booknote, un quadern d’esbossos; l’altre volum, breu però pesat (paper estucat), destaca pel material fotogràfic de les obres nominades i premiades, i actua com un brochure elegant i sofisticat. Tots 355 projectes s’extenen per les pàgines del primer llibre a partir dels plànols que, amb una precisió extrema, s’escalen i s’orienten geogràficament, configurant en conjunt un mapa visual de l’arquitectura europea. / Disseny amb la col·laboració de Claudia Parra. Fotos 1,2,3,7: © Claudia Parra

Europe City

Lessons from the European Prize for Urban Public Space

Catàleg / Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Lars Müller Publishers / 2015 / Diane Gray (ed.) / Edició en anglès / 165 x 240 mm / 208 pàgs. / Color / ISBN: 978-3-03778-474-7 / Un llibre editat en ocasió del 25è aniversari del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà, creat pel CCCB i co-organitzat per diverses institucions d’arquitectura europees. Un disseny que reforça el caràcter narratiu del llibre més enllà de la visualització profusa de les obres premiades. El projecte gràfic de col·laboració amb el CCCB s’extén també a una exposició de periodicitat biennal que ha itinerat per diversos països d’Europa i els Estats Units. / Disseny amb la col·laboració de Bet Puigbò. Foto 1: © Claudia Parra

Create!

Eduardo Arroyo

Monografia / Eduardo Arroyo / Actar Publishers / 2014 / Amadeu Santacana (ed.) / Edicions en anglès i castellà / Tapa dura / 125 x 170 mm / 448 pàgs. / Color / ISBN: 978-1-940291-05-5 (anglès) / Un híbrid de recopilació de textos i monografia de l’arquitecte madrileny Eduardo Arroyo que marquen la seva trajectòria professional, il·lustrada amb obres construïdes i projectades, dibuixos, pensaments i narracions breus. Concebut en un format de petita bíblia, estructurat en capítols i fragmentat en mil i un versicles, l’objecte final pren rellevància per la seva aparença exterior i especialment per la textura que l’embolcalla. / Disseny amb la col·laboració de Claudia Parra. Foto 1: © Claudia Parra

Phantom. Mies as Rendered Society

Andrés Jaque

Monografia / Andrés Jaque / Fundació Mies van der Rohe / 2014 / Edició en anglès / Llom cosit / 195 x 280 mm / 40 pàgs. / ISBN: 978-84-936901-5-1 / Catàleg que acompanyava la instal·lació creada al pavelló Mies van der Rohe per larquitecte Andrés Jaque. Una edició limitada de la publicació inclou a la coberta un fragment de les antigues cortines vermelles del propi pavelló. A part de la complexa inserció daquest element en la producció, la maquetació interior proposa una lectura en paral·lel de dos tipus de text: una anàlisi crítica-històrica i un text descriptiu de les peces exposades. / Fotos: © Claudia Parra

Sistematúrgia

Marcel·lí Antúnez Roca

Catàleg / Marcel·lí Antúnez Roca / Arts Santa Mònica, Edicions Polígrafa / 2016 / Edicions en català, castellà i anglès / Rústica cosida amb solapes / 165 x 235 mm / 228 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-34313-58-3 (català) / El llibre és una autobiografia que està estructurat en cinc parts i cadascuna descriu la trajectòria vital i artística de l’autor des de punts de vista i tons diferents. Això es tradueix a diferents variacions de la composició de la maqueta: una versió novelada tipus dietari; una cronologia estricte de les obres i projectes; un glossari; uns crèdits tècnics de projectes; i, tancant el volum, una cronologia exclusivament visual configurada a partir de fotografies, il·lustracions i frames de vídeo. El sumari, il·lustrat, mostra una nova manera de descriure el contingut, desplegant una galeria de personatges que simbolitzen cadascuna de les etapes en la trajectòria de l’autor.

Ephemeral Architecture

100 projects, 1000 ideas

Catàleg / Promopress / 2016 / Adrià S. Vidiella (ed.) / Edicions en anglès, castellà i francès / Tapa dura / 210 x 240 mm / 320 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-15967-70-5 (ANG) / El llibre s’organitza a partir de mil fragments breus de text que acompanyen multitut d’imatges dels projectes. A partir d’una retícula fixada, la maqueta expressa tota la seva rica variabilitat a partir del moviment de les columnes de text que es van adaptant als diferents formats i mides de les imatges. / Disseny amb la col·laboració de Claudia Parra.

El artista ingenioso

Explorando el collage y otras técnicas mixtas

Catàleg / Víctor Escandell / Promopress / 2016 / Edicions en castellà, anglès, francès i italià / Tapa dura / 210 x 255 mm / 128 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-16504-62-6 (anglès) / Un projecte realitzat en estreta col·laboració amb els diferents participants de l’edició: l’il·lustrador Víctor Escandell, la fotògrafa Alicia Martorell i l’editora Montse Borràs. S’han plantejat les pàgines com si es tractés de la taula de treball de l’autor. En una bona part del llibre, capítol a capítol, seguim el procés de construcció dels collages tal com si participéssim d’un taller en procés. La maquetació reflexa la organicitat en la construcció de les peces i trasllada al lector un desordre aparent —però equilibrat en tot moment gràcies a la retícula base— per crear ritme i vivacitat a la lectura.

1 / 4

Manual Thinking

Luki Huber - Gerrit Jan Veldman

Catàleg / Luki Huber / Empresa Activa / 2015 / Edicions en anglès, castellà, alemany, holandès i japonès / 240 x 165 mm / 160 pàgs. i un plec d’adhesius / Color / ISBN: 978-84-941836-0-7 (anglès) / Manual Thinking és una nova eina —també un manual d’instruccions— per pensar en equip d’una manera visual. Ha estat creat pels dissenyadors de producte Luki Huber i Gerrit Jan Veldman. A part de dissenyar la publicació, Spread col·labora amb els autors realitzant workshops i sessions de treball amb estudiants, professionals i col·lectius de l’àmbit creatiu.

Mies Award ’15

European Union Prize for Contemporary Architecture Mies van der Rohe Award

Catàleg / Fundació Mies van der Rohe / 2015 / Ivan Blasi, Anna Sala (eds.) / Edició en anglès / Dos volums en rústica cosida amb solapes, embolcallats per la coberta d’un d’ells / 170 x 240 mm / Color / ISBN: 978-84-941836-0-7 / Dos volums: 420 / 496 pàgs.; 5+1 / 128 pàgs. / El catàleg es configura amb dos llibres separats, publicats de manera consegüent –un inclou 420 obres nominades i un altre les obres finalistes i guanyadores–, pensats per complementar-se entre ells i empaquetats finalment junts compartint l’edició. El projecte de disseny inclou infografies, mapes, dades, a més de tota la descripció visual dels projectes, i tot plegat s’ha utilitzat per a la comunicació gràfica del Premi i per a l’exposició itinerant posterior. / Disseny inicial de Ramon Prat i desenvolupat amb la col·laboració de Lucía Bedia i Claudia Parra. Fotos 1, 2, 3: © Claudia Parra.

Naturbà

Barcelona Collserola

Catàleg / Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) / 2014 / Adolf Sotoca, Oscar Carracedo (eds.) / Edicions en català i anglès / Flexibound / 240 x 310 mm / 440 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-96842-61-8 (català) / Una extensa recopilació dels projectes presentats al concurs per a l’urbanització dels llindars de Collserola, l’àrea natural de muntanya al nord de la ciutat de Barcelona. 111 projectes organitzats per capítols, assajos diversos i altres col·laboracions dialoguen de manera regular i sistematitzada entre desplegaments i maquetacions diverses. / Disseny amb la col·laboració de Claudia Parra.

Elisava 50

50th Anniversary

Catàleg / Elisava / 2012 / Daniel Cid (ed.) / Edició trilíngüe en català, castellà i anglès / Rústica cosida amb cartró encolat a portada i contra amb llom de tela / 210 x 320 mm / 144 pàgs. / Color / ISBN: ND / 50 items que són 50 conceptes que defineixen l’escola de disseny i enginyeria Elisava. Una miscel·lània de 50 fragments heterogenis composats amb una total flexibilitat i variabilitat entre pàgines. La portada actúa com un sumari i alhora com una declaració fundacional.

1 / 3

Making Better Places

Patsy Healey

Assaig / Patsy Healey / Kajima Institute Publishing / 2015 / Kayo Murakami (trad.) / Edició en japonès / 135 x 195 mm / 368 pàgs. / Color / ISBN: 978-4-306-07318-0 / Treball de caràcter acadèmic en l’ambit de l’urbanisme de l’autor Patsy Healey. El petit format i una maquetació que inclou generosos marges de pàgina permeten al lector o lectora –urbanista o arquitecte– viatjar amb el llibre a la mà i anotar els seus pensaments i descobriments, transformant l’objecte en un booknote o agenda. Per desafiar la legibilitat del títol a la coberta, es troba un solució subtil i curosa. Inclou una infografia amb dades dels exemples darquitectura esmentats en el llibre.

Art is Trash

By Francisco de Pájaro

Catàleg / Art is Trash / Promopress / 2015 / Edició en anglès / 180 x 270 mm / 192 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-15967-34-7 (anglès) / «Art is Trash és el nom de guerre de Francisco de Pájaro, l’artista que ha sorprès els transeünts dels carrers de Barcelona, Londres i Nova York, però també bloggers, comissaris i galeristes, desitjosos de trobar artistes senzills, instintius i honrats. Propietaris de galeries d’art urbà com la Westbank Gallery a Londres i la Base Elements a Barcelona ja han exposat les seves obres. Aquest és el primer llibre que mostra el treball, la filosofia i l’evolució d’un dels artistes més fascinants, innovadors i valents del panorama artístic actual, a través d’instal·lacions al carrer i de pintures i il·lustracions en exposicions». Montse Borràs (extret de la contracoberta) / Disseny amb la col·laboració de Carla Bosch.

1 / 4

Les variacions Sebald

Text, imatge i arts

Catàleg / Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) / 2015 / Jorge Carrión (ed.) / Edicions bílingües català-anglès i castellà-anglès / 170 x 240 mm / 104 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-60657-02-6 (castellà-anglès) / Catàleg híbrid entre l’assaig i la mostra d’art. La maqueta desplega variacions compositives segons formats de continguts, en un volum breu però d’acurada qualitat en la producció. / Fotos 1, 3, 4: © Claudia Parra

Arxiu Bolaño

1977 — 2003

Catàleg / Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) (2013), Casa del Lector, Madrid (2013), Centro Cultural Recoleta, Buenos Aires (2014) / 2013-2014 / Juan Insúa (ed.) / Edicions bílingües català-anglès i castellà-anglès / 170 x 240 mm / 176 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-89384-90-3 (castellà-anglès) / Catàleg que recull textos crítics i diversos materials gràfics i literaris de l’arxiu de l’escriptor xilè, publicat en ocasió de l’exposició duta a terme al CCCB. La publicació inclou fotografies d’Adrià Goula.

on-a

Emotion-Architecture

Monografia / on-a / Artpower / 2016 / Edició en anglès i xinès / 185 x 240 mm / 456 pàgs. / Color / ISBN: 978-988-18769-6-6 (anglès) / «L’arquitectura d’on-a —rellevant per les seves connexions, models i estructures de formes orgàniques complexes— recrea una font d’inspiració que s’extén al teixit d’ecosistemes existents, l’adaptació de la seva arquitectura esdevé un diàleg constant amb l’entorn. L’autonomia formal i língüística de l’objecte arquitectònic resultant pretén estimular les emocions i la capacitat de definir-se de vegades com a referent intransferible del caràcter fragmentat, ordenat i alhora irregular de la natura.» on-a (extret de la contraportada) / Disseny en col·laboració amb Bet Puigbò.

Arts Santa Mònica

Art, Ciència i fotografia

Sèrie de catàlegs / Arts Santa Mònica, Actar Publishers / 2010-2012 / Edicions en català, castellà i anglès / 165 x 235 mm / Color / Sèrie de títols monogràfics de breu extensió, alguns d’ells en el context de l’art i la ciència, que són mostra de les respectives exposicions que van tenir lloc al centre d’art barceloní. Volums molt visuals, alguns d’autor, altres col·lectius, però també amb la voluntat de crear reflexió i crítica.

Round Trip

Carlos Ventós

Catàleg / Carlos Ventós / Balkis Publishers / 2014 / Edició bilíngüe en castellà i anglès / Tapa dura / 220 x 220 mm / 204 pàgs. / Color / ISBN: ND / Photobook d’un viatge imaginari que és possible llegir visualment en loop continu —l’inici és el final i a l’inrevés.

Mies Award ’13

European Union Prize for Contemporary Architecture Mies van der Rohe Award

Catàleg / Fundació Mies van der Rohe / 2013 / Diane Gray (ed.) / Edició en anglès / Rústica cosida amb sobrecoberta / 170 x 240 mm / 288 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-936901-8-2 / El catàleg recull les obres nominades i finalistes presentades al certamen. La maqueta segueix una seqüència en la que s’alternen sistemàticament dobles pàgines d’imatge única amb d’altres amb profusió d’imatges i textos, la qual cosa genera un ritme regular de lectures contrastades corrent en paral·lel al llarg del llibre.

Elisava des de 1961

Una història de l’escola

Catàleg / Elisava / 2014 / Daniel Cid (ed.) / Edicions en català, castellà i anglès / Tapa dura / 205 x 310 mm / 320 pàgs. / Color / ISBN: 978-84-617-0936-5 (català) / El volum —de gran format i de «tall clàssic»— descriu la història narrada i il·lustrada de l’escola de disseny de Barcelona des del 1961 fins l’actualitat. L’estructura lineal del text i de la narració, però, es veu trencada amb plecs de color —fotografies a sang impreses sobre paper estucat— que, intercalats rítmicament, provoquen pauses visuals amb una lectura pròpia. La seqüència de plecs intercalada dona dues lectures en paral·lel de la mateixa història. / Disseny amb la col·laboració de Claudia Parra.

Small Houses

Contemporary Japanese dwellings

Catàleg / Claudia Hildner / Birkhäuser / 2011 / Edicions en anglès i alemany / 165 x 240 mm / 160 pàgs. / Color / ISBN: 978-3-0346-0744-5 (anglès) / «El coratge d’experimentar: quan dissenyen cases petites, els arquitectes japonesos juguen amb els límits de l’espai, utilitzen materials inusuals i desenvolupen nous conceptes per a la vida domèstica. Els edificis revelen la creativitat dels arquitectes del Japó, així com la seva capacitat per organitzar fins i tot el més petit racó. Amb els anys, la poca vida útil dels edificis residencials ha donat lloc a un enorme mercat d’arquitectura i aquest llibre documenta els plantejaments actuals». Claudia Hildner (extret de la contraportada)

Coup de dés

Architectural debates series

Catàleg / Docomomo Internacional, Fundació Mies van der Rohe / 2008-2012 / Xavier Costa, Ana Tostões (eds.) / Sèrie de 5 títols / Edició en anglès / 135 x 200 mm / 96 pàgs. / Color i tintes directes / ISBN: 978-84-936901-4-4 / «La Fundació Mies van der Rohe organitza una sèrie de debats i conferències titulades “Coup de Dés” que ofereixen una oportunitat per parlar d’alguna de les arquitectures més significatives que s’estan produint, amb l’objectiu d’oferir un ampli panorama de la pràctica arquitectònica actual. Els debats es generen mitjançant la presentació de diversos projectes. Cada presentació va seguida posteriorment d’un diàleg entre l’arquitecte i un crític que proposa una interpretació del projecte i planteja qüestions relacionades.» Ivan Blasi (extret de la contraportada)

Convergent Flux

Arquitectura contemporània i urbanisme a Corea

Catàleg / Birkhäuser / 2012 / Jinhee Park, John Hong (ed.) / Edició en anglès / 220 x 280 mm / 176 pàgs. / Color / ISBN: 978-3-0346-0806-0 / «Una notable síntesi d’història, cultura i disseny innovador, intervencions arquitectòniques i urbanístiques contemporànies a Corea del Sud es configuren en el context d’una gran densitat i un ràpid canvi social. Aquest llibre examina detalladament 32 projectes; sis assajos tracten temes com la fusió de la tradició i la modernitat, la redefinició dels anomenats espais socials i la especial condició topogràfica del país». Park-Hong. (extret de la contraportada) / Disseny en col·laboració amb Clara Compte.