Spread

Book design & around it

Binefa – Fusano – Subirà – Pérez Arnal / Barcelona / 2012 / Identitat per a un equip dedicat a les pràctiques arquitectòniques basades en l’ecologia i la sostenibilitat.

S. Hair Salon / Tòquio (Japó) / 2005-2014 / Identitat per una perruqueria del districte d’Omotesando.

Abadir / Catània, Sicília (Itàlia) / 2012 / Identitat per a una escola de disseny i art. Fotos 1, 3: © Abadir

Monografia / Indissoluble / 2015 / Celia Alba de la Torre (ed.) / Edició en castellà / 297 x 420 mm / 8 pàgs. / Negre + tinta directa / ISBN: ND / Opuscle desplegable de gran format i de caràcter efímer que recull una selecció de projectes de l’estudi d’arquitectura i d’instal·lacions expositives. / Disseny amb la col·laboració de Claudia Parra. Fotos: © Claudia Parra.

Revista / Elisava / 2011-2016 / Edicions en català, castellà i anglès / 210 x 280 mm / 96 pàgs. / Color / ISSN: 1889-5913 / Sèrie de títols monogràfics de caràcter acadèmic i de periodicitat anual. La portada és l’element visual més rellevant, configurada número a número a partir de la composició flexible d’unes peces-tags amb els conceptes i els autors.

Archivo Lafuente / 2014 / Elaboració d’un logotip i la identitat general per a un arxiu que aplega abundant documentació sobre l’art del segle XX —principalment en el període 1900-1980—, en particular d’Europa i d’Amèrica Llatina. Un dels temes centrals que recorre les diferents col·leccions de l’arxiu és el de l’escriptura experimental, desenvolupat en terrenys tan diversos com la poesia visual, el mail-art, la literatura, la tipografia, els llibres d’artista, etc. / Disseny amb la col·laboració de Claudia Parra. Foto 2: © Claudia Parra.

Fundació Mies van der Rohe / 2015, 2017, 2019 / Cada edició del premi ha generat la seva pròpia imatge i comunicació, així com al voltant de l’activitat de la Fundació altres tants projectes. A l’edició de 2017 es va construir una identitat de marca amb la voluntat de perdurar en futures edicions. En el mateix any es va crear un nou trofeu per a la categoria de les obres finalistes: una reproducció en miniatura de la columna del pavelló alemany de Barcelona de Mies van der Rohe. A l’edició anterior (2015), l’exposició va tenir lloc al recinte d’Oliva Artés del Poblenou a Barcelona. Més enllà del Premi i al llarg dels anys, spread ha col·laborat amb la Fundació en l’elaboració de gràfica per a exposicions, tot tipus de material gràfic i d’edicions monogràfiques específiques. / El trofeu dels finalistes va ser produït per Indissoluble i Iberplata. Fotos 2, 3, 4: © Adrián Pedrazas (exposició a Oliva Artés)

Ajuntament de Barcelona / 2018-2019 / Jardins d’Elisava, Barcelona; Fira Construmat, Barcelona; Jardinets de Gràcia, Barcelona / Mostra itinerant de la proposta d’allotjaments temporals d’emergència per col·lectius en precarietat social a diferents barris de la ciutat de Barcelona. Els contenidors, que eren els propis allotjaments, han estat la base de la intervenció gràfica.

Ajuntament de Barcelona / 2017-2021 / Des de l’any 2017 es celebra a Barcelona una setmana dedicada a l’arquitectura i altres disciplines relacionades, i que aplega activitats variades en diferents punts de la ciutat tant a l’espai públic com a espais institucionals representatius.

Ajuntament de Barcelona, Museu del Disseny de Barcelona / 2015 / Òscar Guayabero (curator) / Museu del Disseny de Barcelona / Gràfica aplicada a l’exposició i a la comunicació exterior. Primera exposició de producció pròpia del Museu del Disseny de Barcelona. L’exposició va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2015. / Disseny en col·laboració amb Bet Puigbò i Claudia Parra. Foto: © Xavi Padrós

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) / 2012-2019 / David Bravo (curator) / Exposició itinerant internacional: Barcelona, Praga, Londres, Ljubljana, Atenes, Lisboa, París, Szczecin, Hèlsinki, Lyon, Brusel·les, Budapest, Timisoara, Nova York, Mèxic DF, etc… / Al llarg dels anys l’organització del Premi ha desenvolupat dos tipus d’exposicions: una pròpiament de projectes seleccionats de cada edició celebrada, i l’altra, amb caràcter retrospectiu i estructurada temàticament, titulada «Polis». El format de l’exposició, d’una simplicitat de transport i muntatge extrema, s’ha anat configurant de diverses maneres adaptant-se als espais que l’acollien i als pressupostos de producció existents.

Fundació Suñol / 2017 / Espai Zero, Fundació Suñol, Barcelona / Revista Ajoblanco (curator) / A la petita sala de la Fundació Suñol es va condensar una selecció de continguts de la revista Ajoblanco del periode barceloní dels anys 70. La proposta intentava rememorar el context i l’agitada activitat realitzada durant aquells anys amb un grafisme dens, expressiu i acolorit, encara que, al mateix temps, clar i sintètic en la transmissió dels missatges. Foto: Inma Alcario

Indissoluble / 2017 / Cosmo Caixa, Barcelona / Indissoluble + Inmedulla + W. Hinzen + T. Martín (curators) / Barcelona / Col·laboració gràfica amb l’equip d’Indissoluble per crear una identitat per a l’exposició. El llenguatge vist des d’una vessant biològica, amb tota la seva evolució i desenvolupament —històric, científic, filològic— era el motiu de construcció d’un logotip-capçalera en mutació constant —deconstruït/recomposat— i que va servir de base al desplegament gràfic per les diferents càpsules i dispositius al llarg de les sales. Foto: © Indissoluble.

Centro Cultural Conde Duque, Acex / 2014 / Valentín Roma (curator) / Madrid / «[Aquesta exposició] és una proposta museogràfica que recórre exhaustivament i temàtica la trajectòria completa de la publicació, rescatant per a l’ocasió materials inèdits o de difícil accés, reportatges, documents i línees de treball significatives, juntament amb els testimonis i escrits produïts per una part important dels seus protagonistes. L’objectiu que impulsa aquesta exposició és doble: per una part revisitar Ajoblanco des del present, amb la finalitat d’explorar les seves principals aportacions i situar-les històricament; per altra part, aprofundir en aquella inquietud dissident, lúdica i llibertària de viure la cultura, les idees i els canvis col·lectius i personals apassionadament.» Valentín Roma (extret del programa de mà). / Disseny amb la col·laboració de Manuel Cuyàs i Claudia Parra.

Simon / 2016, 2018 / Imatge del premi d’arquitectura organitzat per l’empresa de luminotècnia Simon. El premi reconeix, principalment, la qualitat dels ambients creats als espais arquitectònics. És un treball gràfic desenvolupat a partir del color amb la voluntat de recrear cert efecte de lluminositat. A la primera edició (2016) es va dissenyar també el trofeu, amb el suport tècnic de Indissoluble. / Foto: © Marc Escudé

Galería Moisés Pérez de Albéniz / 2017-2020 / ARCO, estand de El País, Madrid, 2020; Kent Fine Arts, Nova York, 2017; Galería Moisés Pérez de Albéniz, Madrid, 2017 / La producció de Palabras, palabras… aborda la redefinició de l’espai públic a través de la política i els mitjans de comunicació. La proposta desenvolupa una sèrie de distorsions gràfiques particulars per a cada terme encara que vol reflexar una unitat visual de la intervenció. / Fotos: © Santi Burgos

Col·legi d’Arquitectes de Catalunya / 2018, 2019 / El projecte gràfic dóna identitat a una celebració de caràcter lúdic del gremi darquitectes celebrada cada any durant una jornada de primavera. Una primera proposta del logotip va generar posteriorment un exercici tipogràfic, abordat igualment amb un esperit lúdic i experimental, que es va desenvolupar i completar a la segona edició.

Elisava / 2019 / Sala Àgora, Elisava, Barcelona / Mostra de projectes editorials de l’alumnat del curs 2018-2019 de l’assignatura de Disseny Editorial. Projecte curatorial realitzat conjuntament amb els professors Rocío Hidalgo, Daniel Paladini i Edith Stone. / Foto: © Sandra Rojo

Daniel Lorente / 2019, 2020 / Disseny d’etiquetatge per a una producció limitada de cerveses.

Misuna Nagasawa / Yokohama (Japó) / 2020 / Identitat visual per a un despatx d’advocats a Yokohama, Japó. El propi nom, «Brunton», prové d’un enginyer escocès del segle XIX especialista en el disseny i construcció de fars, tal com ho recorda una estàtua dedicada prop del despatx. La marca vol il·lustrar, així com la llum dels fars guia els mariners en la nit, l’esclariment dels fets en els processos judicials per part dels advocats. / Foto: © Brunton.

National University of Singapore. Department of Architecture / Singapur / 2020 / Projecte gràfic per a la revista que compila els projectes semestrals dels estudis d’arquitectura i màsters.

Fundació HiTT / 2017-2020 / Identitat per a una funfació dedicada a la innovació en els camps de la medicina i la salut.

Windmill / 2014-2020 / Identitat visual per a un estudi i consultoria d’enginyeria.